Novi Sad
27.10.2022.
10:55 > 16:34
Kako 021 otkriva, svi načelnici i zamenici načelnika gradskih uprava kojih ima ukupno 17, nalaze se u statusu vršilaca dužnosti, a mnogi od njih i godinama unazad.
  • Ksenija

    28.10.2022 16:38
    Kako neko moze biti nacelnik uprave ako je ispunio oba uslova za penziju. Ako je to tacno onda je to ozbiljno krsenje zakona i inspekcija mora odmah da reaguje. Necuveno koji je kriminal u gradu.
  • Penzionerka

    28.10.2022 11:56
    Kakva sramota za Novi Sad
    Citam i ne mogu da verujem da se ovako nesto desava u Novom Sadu. Kako je to moguce. Pa nas grad je nekada bio nsjbolji po postovanju zakona, urednosti i pravnoj uredjenosti. Citam da je bivsi i sadasnji gradonacelnik dosao iz advokature, pacto je za njih a i za grad velika sramota da takvo bezakonje i pravni haos dozvoljavaju i tolerisu. Sramota je ovo za pravnu struku. Samo kadaxsam u penziji da ne moram ovo sve da gledam i slusam.
  • Milan

    28.10.2022 11:46
    Sve ovo ima veze sa zloupotrebim budzetskih sredstava, trgovina uticajem i politicko zaposljavanje bez konkursa. Jer kada nacelnika sa ulice postavite u vd stanje onda ga razresite i rasporedite u radni odnos na neodredjeno vreme. Ovako su se zaposljavali clanovi sns brz konkursa.
  • Lola

    28.10.2022 11:35
    A sta je sa onim sluzbenicima koji primaju platu sa fakultezom a imaju samo srednju skolu. Koliko je tu ostecen budzet?
  • .................

    28.10.2022 09:36
    Babe vode uprave
    e da su raspisivali konkurse onda im babe ne bi mogle voditi uprave, jer ovako imaju načelnice koje imaju oba uslova za penziju i nisu u penziji već rade i vuku mesečno 120.000 dinara, a mladi prodaju po pijacama. I ovo je nezakonito, jer kada se ispune oba uslova za penziju mora se u penziju po sili zakona, ali to u Novom Sadu nije ne poštuje.
  • Petar

    28.10.2022 09:26
    Nisu raspisivali konkurs da bi mogli svoje nesposobne članove sa kupljenim diplomama da postavljaju na najodgovornije funkcije, jer na konkursu svakako ne bi prošli. Velika sramota za Novi Sad.
  • ???????????????????

    28.10.2022 09:04
    Овде се ради о злоупотреби јавних овлашћења и службеног положаја, што све заједно наноси штету не само појединцима и установама,
    већ и целом друштву. Функционери града су оваквим својим незаконитим поступањем пољуљли поверење међу грађанством, у постојећи систем и функционисање не само власти, већ и целокупног правног
    поретка, па и у ефикасност правне државе. Интерес државе мора бити да сузбије оваква недопуштена понашања појединаца и група и да их принуди да своја овлашћења и надлежности у поступању врше у границама законом прописаним или предвиђеним у другим подзаконским општим актима. Свако прекорачење и злоупотребу овлашћења држава мора да санкционише. Овде се ради и о законитом планирању и трошењу буџетских средстава, затим остваривању права грађана, а о свему овоме су одлучивали старешине које је орган града супротно закону поставио на функције и својим утицајем, који је неспорно имао и злоупотребио, омогућио им да врше најодговорније функције у граду, чему треба додати и велике пропусте када је САП у итању, који је град нечијом грешком коштао десетине милиона динара, јавне набавке, незаконито трошење пара по питању пројеката итд., јер су старешине покорно испуњавале жеље партије на власти, да би сачували своје положаје који су им незаконито дати.
  • Весна

    28.10.2022 08:40
    Кривично мора да одговара управни инспектор јер ништа по овом питању није предузео 10 година, и онај ко је потписивао незаконита решења, а то је градоначелник Новог Сада, сада министар одбране Млош Вучевић. Одговорност је јасна, нема ту шта да се не зна или да се не поступа по закону.
  • herodot

    28.10.2022 08:33
    Stručnost advokata u gradu ???
    Ako je ovo sve tačno, ispada da grad od 2012. vode ljudi koji su na funkcije postavljeni suprotno zakonu, a posledice su očigledne. E sada ja postavljam jedno pitanje, sve vreme smo u Gradskoj kući imali dva bivša advokata, Miloša Groznog i starog pankera Djurića, pa kako je onda moguće da se ovako grubo kršio zakon. Kakvi su tek advokati bili kad su ovakav skandal sa vd načelnicima napravili. Ovo je velika sramota za Novi Sad i za sve pravnike koji rade u organima grada.
  • Pilence

    28.10.2022 07:42
    Info-NS
    VD nacelnika za prosvetu R.K. kaze kako sa VD statusa lakse moze da sedne na mesto clanice veca za prosvetu D.V. Prednost je sto su kao VD slobodna kategorija.
  • Novosadjanin

    27.10.2022 23:40
    Samo Naš Stroj
    Nisu oni nikakvi VD (vršioci dužnosti ) oni su IZVRŠIOCI dužnosti.Čude me samo komentari,kako nešto nije po zakonu,nema pravne osnove....Već 10 godina u Srbiji jedino uspeva kriminal,korupcija,uništavanje svih ljudskih prava,zakona,morala,normi ponašanja....i mislim da smo jedini u svetu kojima je uspelo da unište ono osnovno a to je OBRAZOVANJE ! Pamet nam odlazi a mi na sva zvona pričamo o dualnom obrazovanju,o potrebi za radnicima za strane investitore sa minimalnim platama tj jeftinom radnom snagom i kratkim vekom....
  • cOJle

    27.10.2022 20:24
    kakva je ovo zajebancija
    Nadležni organ grada mora da odgovara zbog neprimenjivanja člana 50. Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, a kako je Uprava za trezor mogla da odobrava plaćanja iz budžeta na osnovu dokumentacije koju su potpisali nezakoniti vršioci dužnosti načelnika, šta su preduzeli DRI i Budžetska inspekcija????

  • правница

    27.10.2022 19:54
    Поништити сва вд решења
    Држава мора да реагује и да надлежна инспекција наложи поништавање свих незаконитих решења о постављењу вд начелника и заменика. Ово је правни нонсен како се грубо крши закон, а с обзиром да су сва решења о постављењу вд начелника до сада у Новом Саду била супротна закону, односно правно ништава, доводи се у питању и сви правни акти које су начелници потписивали. Акти потписани од незаконито постављених лица не поризводе правно дејство. Буџет града Новог Сада је исто тако незаконит, јер су сви начелници органа у незаконитом вд статусу, тако да ни буџет не може бти законит, као ни плански документи који су до сада донети. Овде се поставља врло озбиљно питање па је чудно да нико од надлежних институција не реагује.
  • Milena

    27.10.2022 19:45
    10 GODINA NEZAKONITI VD NAČ.
    Ovde se postavlja jedno vrlo važno pitanje, a to je ko je vršio pritisak na upravne isnpektore koji su vršili kontrolu rada organa grada N.Sada, zatim se dovodi u pitanje zakonitost svih doluka koje potpisuju nezakoniti načelnici i njihovi zamenici u nezakonitom v.d. stanju. Ako je strešina nezakonito u vd stanju, kako onda može odlučivati o bilo čemu. Zatim, dovode se u pitanje svi akti koji su išli prema skupštini i organima grada, a koje su upućivali i potpisivali nezakoniti načelnici i zamenici u vd stanju. Da li je ovo moguće, da u Novom Sadu od 2012. g., nije bilo javnog konkursa za načelnike i zamenike u 17 gradskih uprava. Zašto zbog ovog niko od nadležnih u gradu ne odgovara. Ovo je čista trgovina uticajem, jer se nezakonitim postavljenjem starešina sa njima manipulisalo, oni su na neki način bici ucenjeni da moraju da ispunjavaju sve želje gradske vlasti, jer ako ne budu hteli da budu koperativni i poslušni, to znači da posle tri meseca, ili šest, ili godinu dana, neće biti ponovo postavljeni za načelnika. Čist oblik organizovanog kriminala od gradske vlasti prema organima grada koji su servis gradjana. Posebno tu treba imati u vidu uprave u čijim nadležnostima su urbanizam, dozvole, imovina grada, investicije i gradjevinski poslovi, pribavljanje i otudjenje imovine. Pitam se šta je radila Agencija za borbu protiv korupcije, zašto ona nije ragovala, a morala je, zatim šta je radio Lokalni ombudsman, jer su svi ćutali na nezakonito funkcionisanje gradskih uprava.
  • R49

    27.10.2022 19:31
    To je bar jasno
    V.D.=Veliko Drpanje
  • Ništa novo

    27.10.2022 18:43
    I oni
    I pomocnici pokrajinskih sekretara i zamenici....godinama...
  • Dule

    27.10.2022 18:39
    Partijska kontrola i jeste cilj svega..Pa evo primer gradonacelnika .Ja ne kazem za tog Djurica nista cak sam cuo i da je dobar momak.Ali ko je glasao za njega gde je on pobedio na kojim izborima??Samo ga partija postavi i to je to..Celu drzavu postavlja Bg i partija.Zato nam ovako i ide.
  • B

    27.10.2022 18:10
    B
    Skoro 95% u drzavnim firmama su V.D upravnici! Time se omogucava,razne stranacke mahinacije za koje niko,nesnosi zakonsku odgovornost! To se radi od 2012 mozda i ranije! Primera radi KCV godinama je u V.D a koliko se samo ugradjuje na iglama i infuzijama da ne navodim vece stvari! To su milioni na dnevnom nivou i svi namireni bez ikakve odgovornosti! Drzava koja nema jak privatan sektor ona je u rasulu i bankrotu ali vecini ovakvo stanje decenijama odgovara i posle se bune o primanjima i ostalo!!! Presuplji smooo...
  • Mule

    27.10.2022 18:04
    Pa sta mislite
    Pa oni sve drze na povodcu privatnik moze dve godine na ne određeno da prijavi a drzava kolko hoce i tako drze biracko telo na uzici pa neglasa nejdes na skupove ne slusa oni te sutnu odlican recept za manipulaciju u pravnoj kvazi drzavi tako nam je sve
  • Novosađanin

    27.10.2022 17:48
    Istina
    Kao i pojedini zaposleni u gradskoj upravi po 15 godina na određeno to ima samo u NS. Novi gradonačelniče reši to prvo pa onda dalje
  • Miki

    27.10.2022 17:34
    Istina
    Da im nisu plate i kombinacije u vd, već pravom stanju, naročito ljigaša.
  • Kokakole

    27.10.2022 17:16
    Nikada mi nije bilo jasno di se treba prijaviti za šlajku da potvrđujem aksiom.

    Velika suša.
    Nije bilo kiše.

    Palo puno kiše.
    Poplava.

    Je*e nas kako ko stigne.
    Raja se ne buni.
  • Tamo daleko

    27.10.2022 17:11
    V.D. funkcije omogućavaju mahinacije kao sa sap programom.
  • VD Srbija

    27.10.2022 16:57
    Cela Srbija je u VD stanju. Nadjite ditektora koji nije u VD stanju. Ovo nije novost. Izvinite
  • Toma

    27.10.2022 16:49
    uvrtanje mozga
    Vlast nepismenih nitkova bez škole, znanja i bilo kakvih radnih navika i moralnih načela. N***e koje su obesmislile apsolutno sve u zemlji i društvu da bi sebe i sve nas stavili u službu mafije.
    Žive od nepoznatog novca, sa platama od 1000-1500e se ne mogu voziti skupa auta od 50-60.000e i ići na skupa letovanja i živeti u skupim stanovima i vilama.
  • /

    27.10.2022 16:41
    /
    i nikome od njih ne smeta seselj u sred centra grada kojega vidi svaki turista.
    toliko o buducnosti grada.
    nemojte kukati da sankcije nece biti nicim izazvane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna